FAQ

Τι μου προσφέρει η περιήγηση με e-bike;
H ποδηλασία με e-bike εξασφαλίζει μια άνετη διαδρομή για τον αναβάτη, μέσω της ευκολίας που προσφέρει η υποβοήθηση,  η οποία επειδή είναι ελεγχόμενη μπορεί να ικανοποιήσει την επιθυμία του για εύκολη ή δύσκολη άσκηση. Επίσης, αποτελεί μια οικολογική προσέγγιση, καθώς δίνει την δυνατότητα να καλυφθούν μεγάλες αποστάσεις,  χωρίς ρύπους και μόλυνση,  και να προστατευτεί μ’ αυτό τον τρόπο το παρθένο περιβάλλον, τα τοπία και η φύση, στα μεγάλα υψόμετρα που ανεβαίνουμε.
Γιατί να συμμετέχω σε κάποιο εκδρομικό πρόγραμμα;
Γιατί θα ζήσω καινούργιες  εμπειρίες, θα συναντήσω νέους ανθρώπους, θα γνωρίσω αρχαιολογικούς χώρους και χώρους ιστορικού ενδιαφέροντος, τόπους  αναψυχής , ξεχωριστά ήθη, έθιμα και πολιτιστικές ιδιαιτερότητες. Τέλος,  θα αποκτήσω ψυχική υγεία και θα αναπτύξω την τεχνική μου στο mountain bike. 
Μπορεί να συμμετέχει κανείς σε πρόγραμμά ποδηλατικού τουρισμού χωρίς γνώση στο mountain bike;
Οι διαδρομές έχουν καθορισμένο επίπεδο δυσκολίας, το οποίο  περιγράφεται ξεχωριστά σε κάθε μία από αυτές. Σε γενικές γραμμές, για τον συμμετέχοντα είναι απαραίτητη μια στοιχειωδώς καλή φυσική κατάσταση, καλή αίσθηση ισορροπίας, ενώ θα πρέπει να έχει ζήσει τουλάχιστον μια φορά την εμπειρία της ποδηλασίας σε βουνό.
Μπορεί να συμμετέχει κάποιος με προβλήματα υγείας;
Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας, αυτό θα πρέπει να γνωστοποιείται στους οδηγούς και στην εταιρεία και ακολούθως μετά από εξέταση του θέματος, θα γίνεται αποδεκτή ή μη η συμμετοχή του. Γενικά, η ποδηλατική άσκηση μπορεί να γίνει με ομαλό τρόπο  κι έτσι διευκολύνονται να συμμετέχουν και άτομα με προβλήματα διαβήτη, καρδιάς , αρθριτικών,  κ.α,  πάντα βέβαια με την άδεια του γιατρού τους. 
Μπορώ να συμμετέχω με την οικογένεια μου;
Σαφώς και μπορείτε. Η bike me up δημιουργήθηκε και για τις οικογένειες. Για να ζήσουν καινούργιες  εμπειρίες, για να συσφίξουν τους δεσμούς τους, για να ακολουθήσουν οι πιο αδύναμοι τους πιο δυνατούς, με τη βοήθεια που προσφέρει η  διαφορετική υποβοήθηση των ποδηλάτων.
Μπορώ να κάνω με το ποδήλατο απόσταση 40 km στο βουνό;
Βεβαίως και είναι εφικτό, ειδικά για κάποιον που έχει ήδη κάνει mοuntain bike, αλλά σε μικρότερες  αποστάσεις, στο βουνό. Αυτό μπορεί να γίνει  λόγω της  επιλογής υποβοήθησης του κινητήρα, εκεί όπου χρειάζεται, δηλαδή  στις ανηφόρες. Επίσης κάποιες από τις διαδρομές μας (έως επίπεδο δυσκολίας 3),τις συστήνουμε και σε κάποιον αρχάριο,  εφόσον έχει, έστω και για μία φορά, την εμπειρία του βουνού. Κι αυτό επειδή κατά τη διάρκεια της διαδρομής ,έχουμε αρκετές στάσεις για ξεκούραση και γενικότερα κάνουμε ποδηλατικό τουρισμό και όχι αγώνες mοuntain bike.
Τι γίνεται αν θα πάθω ένα ατύχημα στο δρόμο;
Οι οδηγοί-συνοδοί βουνού είναι διαπιστευμένοι για πρώτες βοήθειες και Κ.ΑΡ.Π.Α κατά R.T.I και επιπλέον έχουν μαζί τους τον απαραίτητο εξοπλισμό-φαρμακείο. Επιπρόσθετα, διατηρούμε συνεργασία με διασωστικές ομάδες σε κάθε περιοχή ποδηλασίας μας, οι οποίες μπορούν να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση συμβάντος.
Τι θα συμβεί αν πάθω μία βλάβη κατά την διαδρομή;
Και για αυτό το λόγο,  οι εκδρομές μας είναι πάντα συνοδευόμενες από οδηγούς βουνού, πιστοποιημένους κατά M.I.A.S,  οι οποίοι με τον εξοπλισμό τους μπορούν να επισκευάσουν το ποδήλατο,  έως ότου αυτό φτάσει στην βάση μας.
Υπάρχουν επικίνδυνα φίδια και έντομα στις εκδρομές;
Από τα 10 περίπου είδη φιδιών, που υπάρχουν στην Ελλάδα, μόνο τα 2-3 είναι επικίνδυνα και αυτά μόνο όταν απειληθούν. Γενικά, αποφεύγουμε τις τοποθεσίες όπου υπάρχουν φίδια και έντομα, ενώ έχουμε πάντοτε μαζί μας εξοπλισμό πρώτων βοηθειών.
Ποιες είναι οι καιρικές συνθήκες στις ορεινές διαδρομές;
Στην Ελλάδα οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι αυτές του μεσογειακού κλίματος, με αρκετές ώρες  ηλιοφάνειας τις περισσότερες ημέρες του χρόνου. Οι καλύτερες εποχές για ποδηλατικό τουρισμό είναι η άνοιξη και το φθινόπωρο. Το καλοκαίρι, ειδικά τις ημέρες με αυξημένη θερμοκρασία, προτιμούμε τις δασικές διαδρομές, οι οποίες είναι σκιερές και έχουν δροσιά. Τον χειμώνα, προτείνουμε διαφορετικό εξοπλισμό ως προς τον ρουχισμό του αναβάτη και αποφεύγουμε τις ημέρες με παγωνιά και χιόνι. Πάντα συμβουλευόμαστε τα μετεωρολογικά site και παίρνουμε προβλέψεις καιρού , ενώ ενημερώνουμε από την προηγούμενη ημέρα τους συμμετέχοντες για τις καιρικές συνθήκες που θα αντιμετωπίσουμε, καθώς  και για τον προτεινόμενο ρουχισμό και εξοπλισμό τους στη συγκεκριμένη  εκδρομή.
Χρειάζεται να έχω ειδικό εξοπλισμό μαζί μου;
Η εταιρία εξοπλίζει όλους τους συμμετέχοντες με ποδήλατο pedelec στο μέγεθος τους, με κράνος, φώτα (όταν είναι απαραίτητο), νερό, σνάκ, καθώς και τσαντάκι ποδηλάτου με θήκες για μικροαντικείμενα. Προτείνουμε πάντα στον συμμετέχοντα να έχει μαζί του επιπλέον φαγητό ή κάποιο χυμό, ειδικά όταν οι διαδρομές μας εξελίσσονται σε δυσπρόσιτα σημεία. Επίσης την Άνοιξη και το Καλοκαίρι συνίσταται χρήση αντιηλιακού υψηλού δείκτη προστασίας και εντομοαπωθητικό gel ή sprey.
Τι ρούχα και αξεσουάρ πρέπει να φοράω;
Θεωρούμε αναγκαία τα γυαλιά ηλίου ,τα οποία κατά  τους χειμερινούς μήνες καλό είναι να διαθέτουν ανοιχτόχρωμους φακούς ,τα αθλητικά παπούτσια και τα άνετα ρούχα. Θα βοηθούσε ένα  ποδηλατικό κολάν με εσωτερικό pad (μαξιλαράκι), χωρίς όμως αυτό να είναι απαραίτητο,  μιας και οι σέλες που χρησιμοποιούμε είναι πολύ άνετες και έχουν ενίσχυση με gel για καλύτερη αίσθηση. Καλό θα ήταν να υπάρχει  ένα ζευγάρι γάντια, για επιπλέον προστασία των χεριών, ενώ για το κρύο, μία δεύτερη μπλούζα ή ένα αντιανεμικό. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγονται κοσμήματα, ρολόγια , μακριά κολιέ, βραχιόλια ή ρούχα, από τα οποία εξέχουν αξεσουάρ.
Tι γίνεται αν αδειάσει η μπαταρία;
Αν αδειάσει η μπαταρία, το ποδήλατο συνεχίζει να λειτουργεί και μπορεί κανείς να ποδηλατήσει χωρίς την υποβοήθηση,  με λίγο μεγαλύτερη δυσκολία. Εμείς φροντίζουμε να μην συμβεί αυτό, χαράζοντας τις διαδρομές μας με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε όταν διανύουμε μεγάλες αποστάσεις, άνω των 35 km, έχουμε ήδη υπολογίσει συγκεκριμένες στάσεις για φόρτιση. 
Εκδρομή 3 ημερών για Mountain Bike στον Πάρνωνα και κολύμπι στο Μυρτώo.
   Οι συντελεστές του “ΔΗΩ Guesthouses” σε συνεργασία με την εταιρεία “Bike me up”, διοργανώνουν τριήμερη εκδρομή δύο διανυκτερεύσεων για mountain bike και κολύμπι. Ο μοναδικός συνδυασμός βουνού και θάλασσας κάνει την περιοχή μας θελκτική καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, προσφέροντας εναλλακτικούς τρόπους τουρισμού και επαφής με τη φύση.
ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ SITE