Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ

images/headers/new_Kolaz02

Η Ελλάδα είναι μια χώρα ιδανική για την ορεινή ποδηλασία. Αν και στο εξωτερικό είναι κυρίως γνωστή για τις υπέροχες παραλίες , τα γραφικά νησιά και την πεντακάθαρη θάλασσα, η χώρα μας διαθέτει επίσης κι ένα καλά κρυμμένο θησαυρό από παρθένα βουνά, απάτητα δάση, απόμακρες ρεματιές, βαθιά φαράγγια και μοναδικής ομορφιάς λίμνες, ποτάμια και ρυάκια. Η χώρα μας είναι ίσως η μόνη στην Ευρώπη, στην οποία τόποι μοναδικής και άγριας ομορφιάς βρίσκονται σε τόσο κοντινή απόσταση από τα σημεία ανθρώπινης κατοικίας και οικονομικής δραστηριότητας.

Ο επισκέπτης που ενδιαφέρεται να γνωρίσει αυτές τις περιοχές, έχει σαν σύμμαχό του το φημισμένο κλίμα της χώρας, που προσφέρει μεγάλα χρονικά διαστήματα ηλιοφάνειας και μια ατμόσφαιρα κρυστάλλινης διαύγειας, η οποία χαρίζει ξεχωριστές εμπειρίες απόλαυσης του τοπίου.

Χάρη σ’ αυτό το κλίμα και κυρίως χάρη στον ήπιο χειμώνα , η ομάδα της bike me up μπορεί να προσφέρει οργανωμένες ποδηλατικές εκδρομές βουνού σχεδόν όλο τον χρόνο. Τους δε ζεστούς μήνες του καλοκαιριού υπάρχουν πολλές περιοχές, όπως είναι το Πήλιο και η Αίγινα, στις οποίες ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τη δροσιά του βουνού σε συνδυασμό με τη αύρα της θάλασσας. Ένα ακόμα πλεονέκτημα που προσφέρει η Ελλάδα είναι η εμπειρία ενός τουρισμού μιας άλλης εποχής, όταν ο επισκέπτης μπορούσε να γνωρίσει όχι μόνο τον τόπο, αλλά και τους ανθρώπους που τον κατοικούσαν. Να ανακαλύψει τις καθημερινές τους συνήθειες και να πάρει κι ο ίδιος μέρος σ’ αυτόν τον τόσο διαφορετικό τρόπο ζωής.

Η παραδοσιακή αντίληψη τουρισμού βρίσκεται στο επίκεντρο του σχεδιασμού των εκδρομών της bike me up, έτσι ώστε η απόλαυση του επισκέπτη να μην περιοριστεί μόνο στις χαρές τις ορεινής ποδηλασίας, αλλά και να γνωρίσει επίσης την ελληνική ιστορία και πολιτισμό, να γευτεί την αυθεντική, σπιτική ελληνική κουζίνα και να ανακαλύψει τις εξαίσιες γεύσεις των ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων.